11 نکته کلیدی طراحی سایت
۱) امتحان کردن طراحی های واکنش پذیر در سایت Responsive Design Layouts
دهه اخیر تجربه بزرگی برای طراحی های واکنش پذیربود و بسیاری از برندهای بزرگ نیز طراحی سایت خود را طوری طراحی کرده بودند که بتوان با موبایل نیز از این سایتها استفاده کرد. اگر تا به حال به ریسپانسیو بودن سایت خود توجه نکرده اید بهتر است در اسرع وقت نسبت به این مهم اقدام فرمایید.
بسته به اینکه تا به حال چطور از وبسایت خود استفاده کرده اید، می توانید طراحی سایت مطابق با موبایل را همراه با محتویات آن عوض کنید یا حتی شاید بخواهید کد منبع اصلی سایت را از HTML و CSS تغییر دهید. البته بهتر است انواع مدل های وبسایت خود را به صورت جداگانه امتحان کنید تا ببینید کدام بهتر است. کاربران پلتفورم های متفاوت رفتار کاملا متفاوتی با هم دارند. کاربران کامپیوتر، تلفن های هوشمند ، موبایل و تبلت رفتاری کاملا متفاوت با هم دارند. حتی کاربران یک دستگاه خاص نیز بسته مدل دستگاه خود می توانند رفتاری متفاوت داشته باشند مثلا رفتار افراد آی فون اپل، با سامسونگ گلگسی و آی پد اپل و غیره فرق می کند.
بهتر است هر تست CRO را یکبار برای هر فرمت تکرار کنید. پیشنهاد می کنم لی اوت مدل های موبایل خود را کاملا تغییر دهید. طراحی واکنش پذیر هنوز مبحثی تازه محسوب می شود و تست نشده است که کدام نوع طراحی برای وبسایت های موبایلی بهتر است. اکثر افراد بر خواناتر شدن محصول در موبایل ها تمرکز کرده اند.
اگر سایت تجارت الکترونیک شما حاوی محصولات شده و محتویاتش مربوط به توصیف و خصوصیات محصول می شود بهتر است بلوک های متنی را در سایت موبایلی خود تغییر دهید. اگر محتویات مربوط به یک وب سایت شرکتی است می توانید جملاتی در مورد آمار بهتر خدمات رسانی در بخش اطلاعات صفحه قرار دهید.
۲) از انواع فونت های متفاوت استفاده کنید
تایپوگرافی نیز یکی از مسایل بزرگ در طراحی سایت خواهد بود. فونت های با API قوی بدین معناست که هر کسی می تواند فونت های جذاب در وبسایت شما را مشاهده کند؛ پس بهتر است از این موقعیت استفاده کرده و فونت هایی گیرا و جذاب برای متن تیتر مطالب خود پیدا کنید. من پیشنهاد نمی کنم که فونت تمام متن ها را عوض کنید ولی تیتر های خود را به سرعت عوض کنید. ما هم در وب برندینگ به محض شروع نسخه بتای وب برندینگ تمام سیستم وب سایت و نیز فونت ها را عوض می کنیم.
۳) بکارگیری لحن انسانی . نه خشک باشید نه خودمانی
آیا تصویر کلی وبسایت شما متوسط و مانند هر سایت دیگری است؟ اگر این طور است باید آن را تغییر داده و جملاتی مناسب در آن بگذارید که با صدای انسان یا همان لحن های انسانی متناسب تکرار می شود و کار شما را توضیح می دهد. منظورم مهیج کردن بسیار زیاد سایت بلکه منظورم نشان دادن دیدگاهی دیگر به بازدید کنندگان نسبت به خدمات شماست.
برای مثال اگر شما تیمی کوچک و صمیمی شامل متخصصین هستید سعی کنید حالت کلی وبسایت کمتر رسمی باشد. گفتن نکات آموزنده حتی بی ربط نیز باعث می شود حس متفاوتی با سایت های رسمی داشته باشند. البته باید توجه داشته باشید که آیا تعویض یک قسمت از کار باعث تغییر باقی قسمت های سایت شما نیز می شود یا خیر زیرا محتویات سایت باید با هم هماهنگی داشته باشند.
۴) از عکس های واقعی استفاده کنید
دیگر دهه اول قرن ۲۱ تمام شده است و عکس های قدیمی و طرح سایت های این دهه دیگر از مد افتاده اند. بکارگیری تعداد زیادی عکس و لاف زدن قدرت بیشتر از هر کسی باعث می شود افراد به خدمات شما اطمینان نکرده و فکر کنند که شما بیش از حد خود را بزرگ می کنید. عکس ها باید خاص تر، انسانی تر و فردی تر باشند. عکس هایی از تیم خود یا مشتریانی بگذارید که در حال تعامل با تجارت شما هستند. این کار می تواند کارمندان را نیز تشویق کند و حس شهرت و افتخار داشته باشند. عکس هایی از دفتر خود را نیز می توانید در صفحه اطلاعات تماس بگذارید. این عکس ها حتما باید واقعی بوده و کیفیت خوبی داشته باشند. مطمئن شوید که کیفیت عکس ها خوب است و عکس ها هدفمند هستند.
۵) کاهش پس زمینه ها
الگوهای گرادیان و سایه ها از عناصر محبوب در طراحی های پس زمینه محسوب می شوند. از قدیم نیز پس زمینه مناسب با طول ثابت در طراحی وب سایت اهمیت داشته اند. با بوجود آمدن توانایی استفاده از رزولوشن های متفاوت وب سایت ها می توانند اطلاعات بیشتری را در یک سایت به نمایش گذاشته و بنابراین پس زمینه کمتری لازم است. سعی کنید پس زمینه ای طراحی کنید که محتوای صفحه را بیشتر نشان می دهد. از رنگ های ساده استفاده کنید که چشم را نوازش می کنند اما باید رنگ ها طوری انتخاب شوند که نظر بیننده را از محتویات اصلی سایت منحرف نکنند.
۶) اضافه کردن فیلم
می توان از فیلم به جای نوشته های طولانی استفاده کرد تا اطلاعات زیادی را به کاربر منتقل کرد. شما می توانید زمانی را برای درست کردن فیلمی در مورد خدمات خود صرف کنید البته ممکن است از قبل نیز فیلم هایی در یو تیوب وجود داشته باشند که می توانند بازگو کننده خدمات شما باشند. معمولا هیچ محدودیتی در استفاده کردن فیلم های یو تیوب در سایت های شخصی وجود ندارد اما باید به دقت چک شود که آیا این فیلم ها تبلیغی برای برندهای دیگر نبوده و با خدمات شما سازگاری دارند. این فیلم ها می توانند باعث تحریک مکالمه در سایت شما شده و فروش محصول را از طریق جلب توجه کاربران افزایش می دهند.
۷) اضافه کردن فضای سفید
فضای سفید از قدیم بهترین ابزار طراح برای قابل خواندن تر شدن محتویاتی سایت بوده است. همین روندها در طراحی وبسایت ها نیز وجود دارد. به جای اینکه صفحه با عکس ها و یا ویجت ها پر شود، باید محتویاتی بکار گرفته شوند فضای سفید مناسبی را در جلوی دید کاربر قرار می دهد. می توانید فضای سفید را با افزایش فاصله بین پاراگراف ها و خطوط افزایش دهید.
۸) طراحی اسکومورفیسم
ممکن است شما چنین اسمی را نشنیده باشید اما اگر از محصولات اپل استفاده کرده باشید احتمالا از قبل با قوانین پایه ای این مفهوم آشنا شده اید. این کار یعنی طراحی عناصری که بیشتر با دنیای واقعی و احساسات انسانی واقعی ارتباط دارند یعنی مثلا طراحی دفتر تل
فنی که بسیار مانند شبیه دفتر تلفن در واقعیت است یا طراحی آدرس بوکی که شبیه کتاب اول در دنیای واقعی است.
برای این کار باید عناصر و اجسام دنیای واقعی را طوری در طراحی سایت خود بکار گیرید که شکل و عملکردی یکسان داشته باشند تا بتوان با راحتی بیشتری با آنها کار کرد. این کار می تواند از گذاشتن عکس سبد خریدی برای بخش خرید تا طراحی پیچیده سایتی که دارای انواع و اقسام تجهیزات دیجیتال و پوشه و عکس باشد استفاده کنید.
۹) کاهش بنر ها
در گذشته از تصاویر بزرگ بنر برای نشان دادن شعار برند یا جلب توجه کاربران استفاده می شد. اما آیا این عکس ها محتویاتی در مورد خدمات شما نیز شامل می شود؟ اگر تنها از تصویر بنر استفاده می کنید تا جای آن خالی نباشد و هدفمند نیست ، بهتر است یا این عکس را بسیار کوچک کنید و یا اصلا از آن استفاده نکنید و به جای آن از محتوای بیشتر استفاده کنید. چند وقت است که شایعه شده گوگل توجه بیشتری به محتوایی می کند که در بالای صفحه قرار دارند و بنابراین یکی از کارهای مثبت در طراحی سایت می تواند قرار دادن محتوایی برای سئو قویتر باشد.
۱۱) سرعت سایت
ممکن است این ایده ای جدید نباشد اما باید به بهینه سازی سرعت اهمیت زیادی داد. سرعت سایت هم می تواند باعث دیده شدن بهتر توسط موتورهای جست و جو شده و هم می توانید راحتی کاربران از نظر بحث و مکالمه با هم را افزایش دهد. سایت هر چه سریعتر لود شده و بتوان در آن فعالیت های متفاوت مانند تعاملات اینترنتی را داشت، احتمال خسته شدن و ترک صفحه نیز کمتر می شود.
سعی کنید با استفاده از عکس های لینک دار سرعت سایت خود را افزایش دهید و فایل های CSS را با JS ترکیب کنید تا کد کوچکتری داشته باشید. حتما از فایل های زیپ شده استفاده کرده و مطمئن شوید که سایت شما در کشوری هاست شده است که مخاطبین یا بازار هدف شما در آن بیشتر فعالیت دارند.