بازار هدف
بازار هدف (به انگلیسی: Target Market) به بخشی از بازار گفته میشود که فروشندگان هدف فروش محصول یا خدمات را به آنها دارند.
طبیعی است که کالا یا خدمات مورد نظر، برای این دسته از افراد ایجاد شدهاست(مشتری مشکوک). به عنوان نمونه مشتری مشکوک لاستیک ماشین، صاحبان ماشینهایی هستند که لاستیک هایشان فرسوده شدهاست. مسلماً کسانیکه ماشین ندارند یا لاستیک ماشین آنها فرسوده نیست جزء مشتریان مشکوک نخواهد بود. نتبجه اینکه نمیتوانند جزء بازار هدف لاستیک ماشین باشند.
در بازاریابی، بازار هدف هر محصول یا خدماتی، توسط تولیدکننده یا ارائه کننده خدمات شناسائی شده و تبلیغات و بازاریابی بر روی آنها انجام میشود. تعیین بازار هدف به عوامل مختلفی بستگی دارد. میتوان در پله اول با استفاده از قیمت و کاربرد کالا، تعریف اولیهای از بازار هدف انجام داد ولی پس از آن پارامترهایی از مشتریان مشکوک مثلاً سن، تحصیلات، جنسیت، محل سکونت و… اجزائی هستند که بازار هدف را مشخص تر میکنند.
در بازاریابی مدرن معمولاً تعریف دقیقی از بازار هدف انجام میدهند تا بهتر و موفق تر عمل کنند. مسلماً هر چه بازار هدف دقیق تر انتخاب شود، تبلیغات مناسب تری صورت گرفته و فروش بیشتری اتفاق خواهد افتاد. در بازاریابی مستقیم تعیین درست بازار هدف یکی از عوامل مهم در موفقیت در فروش است.
یک بازار هدف، گروهی از افرادی است که یک محصول یا خدمات را خریداری می کنند. بازار هدف متشکل از مشتریانی است که دارای ویژگی های مشابه مانند سن، موقعیت، درآمد و شیوه زندگی هستند.
هیچ شرکتی وجود ندارد که بتواند در هر بازاری فعالیت کند و هر گونه نیازی را برآورده سازد. هیچ شرکتی نیز قادر نیست که همواره در یک بازار گسترده وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. مثلا حتی شرکت مایکروسافت هم برای ارائه بهترین راه حل جهت پردازش هر گونه اطلاعات دارای توانایی مطلق نیست. شرکت ها هنگامی مؤفق هستند که بتوانند بازار های خود را دقیقاً تعریف و برای آن ها متناسب با همان بازار، برنامه بازاریابی تهیه کنند. یک مورد از بازاریابی مؤفق و هدف دار، پس از سرشماری سال 1990 به وقوع پیوست. در این زمان توجه بازاریان به افزایش قدرت خرید گروه های اقلیت معطوف گردید.
استی لادر، می بی لاین، و سایر شرکت های تولید کننده لوازم آرایش، با محصولات جدیدی که برای رنگ پوست تیره تر طراحی شده در هدف گیری خود در بازار آمریکایی های آفریقایی تبار را نشانه رفته اند.
در پاییز سال 1992، شرکت پرسکرپتیو که یکی از شعبات شرکت استی لادر است، کرم آستر آل اسکینز را با 115 پرده رنگ متفاوت روانه بازار کرد. مدیر ارشد طرح های نوآورانه شرکت به خاطر 45 درصد افزایش فروش از زمان معرفی و عرضه محصول اعتبار خاصی قائل شده است. فروش پرده رنگ های با مارک « یو »، متعلق به می بی لاین، که آن هم خط لوازم آرایش مخصوص بانوان آمریکایی آفریقایی تبار است، در دهه ماه اول معرفی و عرضه به بازار، به 15 میلیون دلار رسید.